Refamo Real Flow plugin

Discussions about the use of Refamo Real Flow plugin
User avatar
andronikos916
Posts: 54
Joined: Tue Jan 15, 2008 6:10 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby andronikos916 » Mon Feb 21, 2011 10:20 am

Hello RF guys! we have some good news. We are developing (almost ready for public use) a new Refamo 3.4.0+ and all future versions will have Real Flow plugin.

If interested please visit the Refamo forum. Refamo Forumhttp://refamo.com/forum/
I will try to post the news here also.

- Realflow Plugin (visit the Refamo Real Flow forum section for further details) - (Simulation & Meshing):
- Add/Pause/Rename/Remove Simulation & Meshing Jobs
- Auto Start/Force Start a Simulation & Meshing Job.
- Status Display of selected Job.
- Display Log with Date&Time
- Highlight in Refamo-Manager a selected System.
- Job Stopwatch and Timer.
- Set Custom Frame Ranges.
- Use or Not Use Particle Cache
- Option for Assign All Idle Systems
- Set per frame threads (Especially Useful for Standard Meshing)
- Set Maximum Consecutive failures until a System is removed from job.
- Set Maximum Consecutive failures until a Frame is aborted.
- Specific frames for Specific System (Useful for all heavy Meshing jobs)
- Select Specific frames to be meshed first. (heavy meshes / every Nth frames can be moved to top of the queue.
- Re-Queue Frame(s). (For Mesh Jobs Only)

Other Refamo Features:

- Display PC information on mouse roll over.
- Speed and Stability improvements.





thnx - Andron,
www.ixorvfx.com
VFX / 3D Animation / Refamo Software


mdonovan
Posts: 121
Joined: Wed Jun 17, 2009 3:59 pm

Refamo Real Flow plugin

Postby mdonovan » Sun Mar 13, 2011 12:58 pm

is this available it looks cool.

User avatar
andronikos916
Posts: 54
Joined: Tue Jan 15, 2008 6:10 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby andronikos916 » Wed Mar 30, 2011 9:25 am

It is not yet available for public use.

I estimate during April-May 2011 will be. Some documentation material missing + video tutorial I guess. It seems that most bugs have been fixed.

There is a bug in Realflow command line and it is always meshing twice the 1st frame of the range - this is something that NL needs to fix.


Best - Andronikos,
www.ixorvfx.com
VFX / 3D Animation / Refamo Software

lukeiamyourfather
Posts: 2880
Joined: Mon Oct 15, 2007 4:09 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby lukeiamyourfather » Wed Mar 30, 2011 2:55 pm

andronikos916 wrote: There is a bug in Realflow command line and it is always meshing twice the 1st frame of the range - this is something that NL needs to fix.

That looks like an excellent tool! That has been a bug since RealFlow 4 unfortunately. :(

User avatar
andronikos916
Posts: 54
Joined: Tue Jan 15, 2008 6:10 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby andronikos916 » Sun Apr 10, 2011 11:25 am

lukeiamyourfather wrote: [quote=andronikos916]There is a bug in Realflow command line and it is always meshing twice the 1st frame of the range - this is something that NL needs to fix.

That looks like an excellent tool! That has been a bug since RealFlow 4 unfortunately. :([/quote]
Hi Like, why NL is not fixing such a bug? Anybody close to NL guys to address that issue?
We have tested Refamo on meshing simultaneously using our Renderfarm around 70+ frames. If the scenes is not taking more than 3Gb we can mesh 280frames simultaneously.

I did a benchmark couple of weeks ago and it meshed a scene is 7min instead of 310min. Imagine without the NL bug = 3.5min. :-)))

At the moment Refamo RF plugin runs smooth - documentation is missing. (the boring stuff). Hope to have some free time during April and release it...

If anybody is interested on helping on training video with Refamo RF or documentation feel free to contact me. ixor3d at gmail dot com

thanx - Andron,
www.ixorvfx.com
VFX / 3D Animation / Refamo Software

lukeiamyourfather
Posts: 2880
Joined: Mon Oct 15, 2007 4:09 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby lukeiamyourfather » Mon Apr 11, 2011 3:32 pm

andronikos916 wrote: Hi Like, why NL is not fixing such a bug? Anybody close to NL guys to address that issue?

Not sure, I submitted it a while back (long before RealFlow 5) and it was never addressed. Maybe had bigger fish to fry? The performance loss is substantial in some situations.

User avatar
LuisMiguel
Posts: 40
Joined: Wed May 19, 2010 9:06 pm

Refamo Real Flow plugin

Postby LuisMiguel » Wed Apr 20, 2011 6:44 am

andronikos916 wrote:

There is a bug in Realflow command line and it is always meshing twice the 1st frame of the range - this is something that NL needs to fix.

Hi all,

We didn't know about this bug. We'll fix it. Thank you for reporting.

luisM.
Next Limit TechDesk Team
http://www.realflow.com
--------------------------------
Personal Blog http://luismma.wordpress.com

User avatar
tmdag
Posts: 1023
Joined: Thu Jun 28, 2007 2:22 pm
Location: New Zealand
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby tmdag » Wed Apr 20, 2011 8:14 am

nice one!
"Do not feed the trolls"
Albert 'tmdag' Szostkiewicz
FX Technical Director
Weta Digital

User avatar
andronikos916
Posts: 54
Joined: Tue Jan 15, 2008 6:10 pm
Contact:

Refamo Real Flow plugin

Postby andronikos916 » Thu Apr 28, 2011 10:45 pm

LuisMiguel wrote:
andronikos916 wrote:

There is a bug in Realflow command line and it is always meshing twice the 1st frame of the range - this is something that NL needs to fix.

Hi all,

We didn't know about this bug. We'll fix it. Thank you for reporting.

luisM.

Great - thanx for the support Luis.

Andronikos,
www.ixorvfx.com
VFX / 3D Animation / Refamo Software


Return to “Refamo Real Flow plugin”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest